15 december 2006

En fluga gör ingen sommar...

...sägs det, men hur är det med 20 myggor i december? Igår när jag skulle gå ut och hämta tidningen möttes jag av en flock med myggor utanför ytterdörren! 14 december liksom... Betyder det brittsommar eller?

Har lagt märke till att meteorologer är inne just nu. Den stora klimatförändringsdiskussionen som pågår i alla medier har fört de tidigare något nördförklarade meteorologerna i ett nytt hett ljus.

De är överallt. Inte bara när väderleksrapporten ska meddelas (där har de ju alltid varit). Nej, de är i God Morgon-sofforna i alla kanaler där det diskuteras klimat för glatta livet. De har också börjat dyka upp i debattprogram som experter som aldrig förr.

Men det är minsann inte bara klimatförändringarna som kommenteras. Meteorologerna uttalar sig också om Christer Fuglesangs rymdäventyr och hans förutsättningar att komma sig upp i tid t.ex. (han lyckades ju på andra försöket).

Kanske han meteorologen "med håret" från SVT dyker upp här på min förstutrapp en dag med en mikrofon i handen för att rapportera om "julmyggorna"? (I så fall ska jag säga till honom att det kunde vara en god idé att klippa sig... :-))

1 kommentar:

Madaskus sa...

Jaha, såg just ett humorprogram på NRK och en av gästerna i panelen var - en av NRK:s meteorologer minsann!