15 februari 2006

Ge Donald en applåd...

... han lyckades ju knäcka ett ägg i TV!

Jag såg, dessvärre, delar av nån ny "talkshow" på TV med Martha Stewart. Ni vet den där mat- och inredningstanten som är superkändis för det i USA, men som är mest känd i Sverige för att ha suttit i fängelse ganska nyligen för nån förskingring eller vad det nu var. Gäst i programmet var Donald Trump. Ni vet han som är egendoms- och näringslivsmogul i USA, men kanske mest känd i Sverige för sin hemska "överkammade" frisyr. Och för sin roll i TV-programmet The Apprentice.

Först fick Donald skryta lite om sitt succékoncept med The Apprentice. Ni vet programmet där man vinner poäng på att benhårt försvara sin egen insats i tävlingen om en chefspost och genom att klanka ner mer mest möjligt på första bästa syndabock i projektgruppen...

I Marthas programkoncept ingår att hon lagar mat med sina gäster. MEN, då det ska lagas mat med Donald släpps naturligtvis hans fru Melania in i programmet också. För, hallå, vi kan väl inte förvänta oss att en så superviktig person som Donald ska tillaga något som helst själv heller? Melania är betydligt yngre, f.d. fotomodell med lagom charmig accent. Och väl mest känd för att vara Donalds senaste fru tror jag.

Melania trippar in i programmet på höga klackar och Martha berättar att hon skall visa hur de kan tillaga Donalds favoritmat, köttfärslimpa. Men hon påpekar raskt att Melania naturligtvis aldrig äter något som helst, för "ni ser ju hur hon ser ut..." Förmodligen för att vi ska förstå att hon är smal just för att hon aldrig äter nåt. När de ska börja laga mat är det förstås Melania, och inte Donald, som ska stå för grovjobbet tillsammans med Martha. Då ber Melania om ett par gummihandskar... Det visar sig att nog varken Melania eller Donald lagar särskilt mycket mat, men Melania gör i alla fall sin insats med gummihandskarna på. Så, får Donald sitt uppdrag - knäcka ett ägg i köttfärssmeten. Och publiken applåderar när han lyckas! Häpp! Det är då jag byter kanal...

Har till sist bara ett par funderingar:

När man är multitrippelkvadruppelmiljardär kan det förstås hända att ens PR-rådgivare menar att det är bra för affärerna att vara med i en fånig talkshow där man knäcker ett ägg och får applåder. Men borde man inte kunna förvänta sig att samma PR-rådgivare kan tipsa om hur man INTE bör se ut i håret?

När man heter Melania, är en snygg f.d. fotomodell och tillfälligtvis har blivit dödskär i mannen med en av jordens fulaste frisyrer. - Kan multitrippelkvadruppelmiljarderna möjligtvis ha hjälpt Donald lite på traven?

Jag bara undrar...

Inga kommentarer: